Merlot
Fransk udtale: [ˈmɜːrloʊ/ MUR-loh]
Navnet Merlot menes at være en diminutiv af merle, det franske navn for solsorten, sandsynligvis en henvisning til druens farve. Dens blødhed og “kødfulde” kombineret med dens tidligere modning gør Merlot til en populær drue til blanding med den strengere, senere modnende Cabernet Sauvignon, som har en tendens til at være højere i tannin.
Merlot er en af de mest populære rødvinsvarianter på mange markeder og er en af verdens mest plantede druesorter.
Der er en tendens til at være to hovedstilarter i produktionen af vin.
Den “internationale stil”, der foretrækkes af mange vinregioner i den nye verden, har en tendens til at understrege sen høst for at opnå fysiologisk modenhed og producerer blækagtige, lilla farvede vine, der er fyldige med høj alkohol og frodige, fløjlsbløde tanniner med intens blomme- og brombærfrugt.
Den “traditionelle Bordeaux stil” Merlot høster Merlot tidligere. Dette bevarer syren og producerer mere mellemfyldige vine med moderate alkoholniveauer, der har friske, røde frugtsmag (hindbær, jordbær) og potentielt bladrige, vegetabilske noter.
Andretti Winery - Napa Valley (Californien) | 236,00 kr. |